Airsoft-munitie.nl heeft Jean-Baptiste Aarssen gevraagd om de GEOFFS Tracer Bio BB’s te testen en te reviewen. Op deze pagina staat de review van de GEOFFS Tracer Bio BB’s met de bevindingen wat betreft het gewicht, diameter en natuurlijk een schiettest.

Deel 1: GEOFFS Tracer Bio BB’s Test: Gewicht

Het gewicht van de BB’s is erg belangrijk in de airsoft sport. Je wilt een BB die zo snel mogelijk is en rechtdoor gaat. Nu is het zo dat met verschillende snelheden de BB’s met hetzelfde gewicht anders gaan vliegen. Het gewicht bepaald ook hoe stabiel de BB vliegt en hoeveel hij beïnvloed kan worden door bijvoorbeeld wind, blaadjes, takjes etc. Een goede zak bevatten BB’s met nage-noeg hetzelfde gewicht. De GEOFF’s BB’s van de gewichten 0.20, 0.25, 0.28, 0.30 gram zijn gewogen op een apothekers weegschaal die op 0.01 gram accuraat is.

Manier van wegen GEOFFS Tracer Bio BB's

Figuur 1: Manier van wegen.

De BB’s zijn gewogen per 5, en vervolgens gecorrigeerd naar het gemiddelde gewicht van 1 BB. Resultaten hieronder:

Resultaten weegtesten GEOFFS Tracer BB's Bio

Tabel 1: Resultaten weegtesten.

Zoals jullie kunnen zien komen de gewichten redelijk overheen met wat op-gegeven is. Met hoogstens 1.5 % verschil op de gewichten 0.25 en 0.28 grams BB’s. De meest nauwkeurige zijn de 0.25 en 0.30 gram BB’s.

Deel 2: GEOFFS Tracer Bio BB’s: Diameter

Ook de nauwkeurigheid van de diameter is belangrijk voor airsoft scherpschutter. De diameter is voornamelijk van belang voor de airseal tussen je hopup rubber de BB en de loop. De grip die de hopup rubber heeft op de BB (die varieert mee met de diameter) en hoe strak de BB door je loop schiet. De BB’s zijn gemeten met een Schuifmaar die op 0.01mm accuraat is, hier-onder de resultaten:

Schuifmaat GEOFFS Tracer BB's Bio

Figuur 2: Schuifmaat.

De diameter van de 0.20g en 0.25g verschillen niet zo veel van elkaar. Het verschil tussen de BB’s van 0.28 en 0.30 gram is 0.1% groter.

Deel 3: GEOFFS Tracer Bio BB’s Test: De Schiettest

Ik heb de MP5 PDW voor deze test gebruikt omdat dit de enige replica momen-teel in bezit die een tracer unit kan mounten. De zware 0.28g en 0.30g BB’s zijn met dank aan André Nolet getest met een TM M40 sniper. Met een kaart op 20 meter hebben we alle gewichten afgevuurd en de resultaten zijn uitstekend. 75% alle schoten waren binnen de schietkaart (Ø 17cm), dit komt overigens overeen wat ik met andere BB’s precision bereik. Overgegaan op 60 meer en de tracerunit (xcor 3300) aangezet, is de baan van de BB ook heel netjes te volgen, en zijn stabiel. Ik heb de BB’s van 0 m tot einde baan (55m) zien vliegen, dus qua licht opbrengst geef ik ze een dikke voldoende.

Resultaten Diameters GEOFFS Tracer Bio BB's

Tabel 2: Resultaten Diameters.

Deel 4: Conclusie

De GEOFF’s Tracer Bio BB’s zijn goede BB’s. Dat gezegd, de baan van de BB’s is zuiver, ze zitten op 20 meter goed op de kaart en lijken een goede optie om te kiezen als tracer.