Ben jij op zoek naar airsoft bb’s of kogels? Je hebt een groot aantal lichte bb’s nodig of misschien juist een aantal zware bb’s voor de lange afstand? We hebben airsoft kogels in alle gewichten! Zo kun jij elke airsoft wedstrijd volledig voorbereid in en ga je voor de winst!

Aanbieding!
Aanbieding!

BB’s of airsoft pellets zijn de (meestal kunststof) balletjes die airsoft apparaten wegschieten. Bijna alle BB’s hebben een diameter van 6 mm, dus daar is niet veel te kiezen. Er zijn echter veel variaties in gewicht, kleur en materiaal. Wat maakt deze verschillen zo belangrijk en welke BB’s heb ik nodig?

Als het gaat om de prestaties van een airsoft replica, hebben mensen het meestal over de tandwielsets, loop of batterij. Wat vaak wordt vergeten is dat het soort BB’s dat je gebruikt een enorme impact heeft op de prestaties, duurzaamheid en betrouwbaarheid van je replica. Let er op dat je in Nederland enkel biologisch afbreekbare BB’s met een doorsnede van 6mm mag gebruiken! Apparaten die een andere afmeting BB kunnen afschieten worden door de wet niet gezien als een airsoft apparaat.

Soorten airsoft bb’s / kogels / balletjes

De meeste BB’s in productie zijn gemaakt van een of ander plastic, maar er zijn een aantal andere materialen, waarmee je soms je voordeel kunt doen.

Biologisch afbreekbaar (Biodegradable)

Aangezien het lastig is om de BB’s na een skirm op te ruimen, zouden conventionele pellets honderden jaren op het slagveld blijven liggen. Daarom is het in Nederland verplicht om biologisch afbreekbare pellets te gebruiken. Ze worden gemaakt van verschillende soorten hars, die van origine voor de landbouw ontwikkeld zijn. Sommige van deze BB’s hebben binnenin zelfs een soort kunstmest, waardoor ze de plantengroei bevorderen.
De meest gebruikte biologisch afbreekbare pellets hebben dezelfde kwaliteiten als de normale variant, maar bij BB’s van 0,30 gram en zwaarder is het vaak lastig om te garanderen dat ze volledig afbreekbaar zijn. Houd er rekening mee dat dat dit soort BB’s niet oneindig houdbaar zijn.

Tracers

Als je in het donker speelt, is het vaak moeilijk te zien of je iemand raakt. Daarom zijn speciale glow-in-the-dark BB’s, die tijdens hun vlucht licht blijven geven, heel populair als er ‘s nachts gespeeld wordt.
Tracer pellets worden opgeladen met een flits licht door een apparaat dat vaak is vermomd als geluidsdemper, of verstopt zit in het magazijn. Er zijn ook biologisch afbreekbare tracers te koop.

Paintball pellets

Minder populair zijn de met verf gevulde pallets. Er is een kans dat ze het binnenwerk vernielen, doordat de pellets in het airsoft apparaat kunnen knappen. Wij raden aan deze pellets niet te gebruiken in replicás met een hop-up systeem en in replica’s waarbij de BB’s mechanisch in het apparaat geladen worden. Replica’s aangedreven door gas kunnen er ook voor zorgen dat de pelletjes in je replica kapot gaan.

Markers

Markers hebben een coating van poeder dat wanneer het een doel raakt, een afdruk achterlaat. Hoewel beweert wordt dat deze pellets “veiliger” zijn dan paintballs, kunnen ook deze BB’s het binnenwerk van je replica vernielen.

Silicium

BB’s gemaakt van 100% silicium hebben uitstekende vliegeigenschappen, door een extreem gelijkmatige verdeling van het materiaal. Echter, doordat ze ramen en zelfs oogbescherming kunnen laten sneuvelen, zijn ze op de meeste plaatsen verboden.

Metaal

De meeste replica’s zijn er niet voor bestemd, en metalen BB’s zijn erg gevaarlijk zijn als er mee op mensen wordt geschoten. Door hun gewicht gaan ze langzamer, maar richten ze meer schade aan. Deze BB’s zijn duur, maar heel geschikt voor het schieten op lange afstand. Deze verkopen wij echter niet.

Keramiek

Net als metalen BB’s niet om mee op mensen te schieten. Deze pellets worden gemaakt van in laboratoria gegroeide kristallen en worden individueel uitgefreesd. Hierdoor zijn ze perfect rond en wegen allemaal precies hetzelfde.

Verschillen in kwaliteit

Het gebruik van lage kwaliteit BB’s kan je replica beschadigen, dus BB’s van hoge kwaliteit zijn een goede investering als je wit dat je gun lang mee gaat en goed presteert. Het feit dat de tekst “High Grade” of “Seamless” op de verpakking staat wil nog niet zeggen dat de pellets ook echt van hoge kwaliteit zijn, dus koop BB’s van goede merken.

Hoge kwaliteit BB’s:

  • verhogen FPS door de afmetingen en vorm van de BB’s
  • verbeteren prestaties en verkleinen de kans op vastlopers
  • zijn accurater door een rondere vorm en grotere dichtheid van het materiaal

Lage kwaliteit BB’s:

  • kunnen de loop en tandwielbak van je replica beschadigen
  • hebben naden, zijn niet gepolijst, en kunnen gemakkelijk uit elkaar spatten

Verschillen in kleur

Lichtgekleurde BB’s kom je vaak tegen, maar er is meer keus. Meestal is het belangrijkst dat je kunt zien waar je BB’s het doel raken, maar als je bijvoorbeeld als sluipschutter speelt, kun je er voor kiezen om donkere of zwarte BB’s te gebruiken. Deze helpen erbij je locatie niet prijs te geven als je op een tegenstander vuurt. Zoals je kunt zien is het kiezen van airsoft BB’s niet slechts een kwestie van de goedkoopste BB’s kopen die je kunt vinden. Bedenk goed wat jouw replica en manier van spelen past. Welke BB’s hebben jouw voorkeur?

Verschillen in gewicht

Naarmate BB’s zwaarder is wordt deze accurater doordat de wind er minder invloed op heeft. Je kunt er dan echter wel minder ver mee schieten. Wat voor jou werkt hangt voor een groot gedeelte af van je persoonlijke voorkeur, en maar er zijn een paar richtlijnen die je kunnen helpen bij het maken van een goede keuze.

0,12 tot 0,18 gram

Deze BB’s worden wel eens gebruikt in gebruikt in de goedkopere replica’s, met een plastic binnenwerk. Vaak zijn ze te licht om succesvol mee te kunnen spelen, en deze BB’s gebruiken in een replica met een binnenwerk van metaal is vragen om problemen. Bovendien zijn ze absoluut niet accuraat.

0,20 tot 0,23 gram

De meest gebruikte BB’s bij replica’s met een metalen aandrijving. De meeste AEG’s die deze BB’s gebruiken schieten zo’n 280 tot 380 FPS. Als je een replica hebt die minder dan 300 FPS schiet is het verstandig om de 0,20 gram BB’s te gebruiken. Voor alles wat sneller schiet zijn de mogelijkheden groter; voor field play zijn BB’s van 0,23 gram een goede optie, en voor CQB zijn BB’s van 0,20 gram voldoende.

0,25 gram en zwaarder

BB’s van 0,25 gram en zwaarder worden normaliter gebruikt voor gas aangedreven sniper rifles, guns met een veeraandrijving en replica’s die ge-upgrade zijn. Deze BB’s zijn het meest accuraat.

Omdat wij alleen voor kwaliteit gaan verkopen wij ze in de volgende gewichten:

0.20 gram

0.23 gram

0.25 gram

0.28 gram

0,30 gram

0.32 gram

0.36 gram

0.40 gram

0.43 gram

0.45 gram

Airsoft BB / kogels / balletjes merken

Er zijn veel verschillende soorten merken op de markt. Maar als je voor echte kwaliteit gaat dan ga je voor de volgende merken.

Bio-Core airsoft bb’s

Geoffs airsoft bb’s

Green Devil airsoft bb’s

Longbow Airsoft bb’s

Xtreme Precision airsoft bb’s

Verschillen in fabrikant

Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste overwegingen als je je BB’s gaat kopen. Zoek naar een fabrikant die gepolijste BB’s verkoopt, van een hoge kwaliteit. Dit zorgt niet alleen voor een groter bereik en betere precisie, maar ook voor een langere levensduur van je replica. TSD Tactical, SRC en KSC staan er om bekend BB’s van uitstekende kwaliteit te leveren, maar er zijn natuurlijk meer goede merken.